Aanleg van waterleidingen in woning en bedrijfspand

Bouwmeester Installatietechniek Zwolle legt waterleidingen aan in woningen, scholen, kantoren en bedrijfspanden. 

Traditioneel waterleidingsysteem

Standaard beschikt een pand over een aansluiting op het waterleidingnetwerk. Via deze route komt het water de woning binnen en wordt het via leidingen verspreid naar de verschillende tapwaterpunten.

Scheiding van warm en koud water

Om water te verwarmen installeert Bouwmeester meestal een combi-cv-ketel, waarmee de woning ook meteen kan worden verwarmd. Wanneer de afstanden tot het tappunt groot zijn, installeren we daarnaast vaak een warmwaterboiler. Hierdoor is het warmteverlies zo klein mogelijk en hebt u overal in de woning of bedrijfspand direct warm water.

Circulatieleiding voor gegarandeerde watertemperatuur

Bij instellingen in de zorg of bij scholen leggen we vaak een circulatieleiding aan. Deze leiding zorgt ervoor dat er direct warm water is én het water altijd in de gehele leiding boven een bepaalde temperatuur blijft. Dit voorkomt de groei van legionella. De circultatieleiding leidt het warme water continu langs alle tappunten. 

Inspectie keerkleppen in drinkwaterinstallaties

Voor de veiligheid van drinkwater inspecteren we keerkleppen. Dit is verplicht bij waterleidingsinstallaties in bedrijfspanden, sporthallen en andere gebouwen waar mensen werken en verblijven. Een keerklep is een terugstroombeveiliging die voorkomt dat vervuild water terugstroomt in de leidingen. Dit voorkomt een besmetting met legionella. Bouwmeester Installatietechniek Zwolle beschikt over alle certificaten om keerkleppen te controleren. Diverse organisaties hebben met ons een service- en onderhoudscontract voor het uitvoeren van de keerklepinspecties in hun panden.

Onderhoud en reparatie van waterleidingen en keerkleppen

Het is sowieso van belang om waterverwarmingsinstallaties periodiek te laten keuren. Elke combiketel heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Door regelmatig een van onze monteurs naar uw ketel te laten kijken, voorkomt u dat u onverwachts in de kou komt te zitten. Bouwmeester Installatietechniek Zwolle controleert installaties bij bedrijven en bij particulieren.

Verklein risico op legionella

Wanneer u tappunten hebt die u weinig gebruikt, kan een legionellabesmetting ontstaan. De bacterie die legionella veroorzaakt, gedijt goed in stilstaand water. Wanneer u een tappunt (tijdelijk) niet gebruikt, sluit deze waterleiding dan af.