Erkend installateur voor gasleidingen uit Zwolle

In Nederland zijn nagenoeg alle woningen en bedrijfspanden aangesloten op aardgas. Vanaf de gasmeter legt Bouwmeester Installatietechniek alle gasleidingen aan.

Dit geldt voor nieuwbouw, maar zeker ook bij renovaties en verbouwingen.

Vakmensen voor verleggen en aanleggen van gasleidingen

Bij het verleggen van gasleidingen is het van belang om veiligheidsmaatregelen te nemen. Gas is uiterst brandbaar. Onze vakmensen zijn ervoor opgeleid om met gas te werken en de leidingen op de juiste manier aan te leggen.

Gebruik van (aard)gas

De meeste verwarmingsinstallaties, waterboilers en kooktoestellen werken op gas. Dit geldt ook voor veel machines in de industrie. Hoewel het voor het leidingwerk niet uit maakt wat voor gas er wordt gebruikt, zijn sommige installaties nog niet klaar voor gebruik van andersoortig gas dan aardgas. 

Verplaatsen van gasleidingen

Bij verbouwingen komt het vaak voor dat u een cv-ketel of kookinstallatie wilt verplaatsen. Dit betekent dat ook het leidingwerk verlegd moet worden. Het bestaande leidingwerk kan vaak blijven bestaan, indien dit nog in optimale conditie is en om dit te garanderen inspecteren we de leidingen en zullen we de gasinstallatie afpersen. Uit veiligheidsoverwegingen kiezen we er echter vaak voor om nieuw leidingwerk aan te leggen en het oude te verwijderen. Dit omdat bij hergebruik vaak extra koppelingen gemaakt moeten worden. De koppelingen zijn het zwakste onderdeel in een gasleiding.

Aanleggen extra aansluitingen in gasleiding

Het is mogelijk om de bestaande gasleidingen uit te breiden met extra aansluitingen, bijvoorbeeld voor een extra boiler. Vanuit veiligheidsoverwegingen leggen wij ten behoeve van deze aansluiting, een gasleiding aan vanaf de gasmeter. Elke uitbreiding op het bestaande leidingwerk geeft namelijk extra risico op lekkage. 

Gasleidingen uit zicht

Waar mogelijk legt Bouwmeester Installatietechniek Zwolle de gasleidingen uit zicht. We laten ze bijvoorbeeld onder de vloer doorlopen of achter de wand. Daarbij zorgen we ervoor dat er geen koppelstukken onder de vloer komen. Bij plaatsing achter of in de wand voorzien we elke gasleiding van een pvc-mantel, voor extra bescherming.

GASTEC QA keurmerk

Alle materialen die Bouwmeester Installatietechniek gebruikt voor gasleidingen zijn voorzien van het GASTEC QA Keurmerk. Het gaat hierbij onder meer om de koperen buizen, verbindingsstukken en afsluiters. Deze producten voldoen aan de hoogste eisen op het gebeid van veiligheid, kwaliteit en functionaliteit.