Bespaar energie met juiste verwarmingsinstallatie

Het verwarmen van ruimten en van water is de grootste energieverbruiker voor particulieren en op kantoren.

Bouwmeester Installatietechniek Zwolle helpt bij het besparen op energie. We leggen het leidingwerk voor verwarmingsystemen zo efficiënt mogelijk aan. Ook helpen we de juiste hoogrendements cv-ketel, zonneboiler of warmtepomp te kiezen.

Verwarmen via radiatoren of vloer- en wandverwarming

Afhankelijk van de ruimte en het gebruik kunt u kiezen voor radiatoren, vloerverwarming of wandverwarming. Vloer- of wandverwarming kunt u ook combineren met enkele radiatoren, een gas- of houtkachel.

Keuze van installatie invloed op duurzaamheid

Een hoogrendementsketel levert meer energie (warmte) op dan het aan energie kost om deze warmte op te wekken. Nog duurzamere opties zijn het verwarmen via een warmtepomp of een zonneboiler. Een warmtepomp haalt warmte van buiten, uit de grond, het grondwater of de lucht, om daarmee de woning te verwarmen. Een zonneboiler is gekoppeld aan zonnepanelen.

Onderhoud van verwarmingsinstallaties

Het is van belang om verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen periodiek te laten inspecteren. Deze controles voorkomen dat de ketel kapot gaat, maar garanderen vooral de veiligheid. Bouwmeester Installatietechniek Zwolle doet dit voor diverse bedrijven en particulieren. Dit kan op basis van een servicecontract.

Diploma verplicht bij gasinstallaties

Vanaf 2019 mogen alleen gediplomeerde servicemonteurs verwarmingsinstallaties in werking stellen. Dit om ongelukken waarbij koolmonoxide vrij komt, te voorkomen. Bouwmeester Installatietechniek werkt nu al uitsluitend met gediplomeerde servicemonteurs. We zorgen ook dat onze monteurs voortdurend bijgeschoold worden en kennis hebben van de nieuwste ketels.

Over Bouwmeester Installatietechniek uit Zwolle