waarom kiezen voor bouwmeester?

Aanleg van waterleidingen in woning en bedrijfspand Door Bouwmeester installatietechniek zwolle bv

Bouwmeester Installatietechniek Zwolle legt waterleidingen aan in woningen, scholen, kantoren en bedrijfspanden. 

Onderhoud en reparatie van waterleidingen en keerkleppen

Het is van belang om waterverwarmingsinstallaties periodiek te laten keuren. Elke combiketel heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Door een van onze monteurs naar uw ketel te laten kijken, voorkomt u dat u onverwachts in de kou komt te zitten. Wij controleren installaties bij bedrijven en bij particulieren.

Scheiding van warm en koud water

Om water te verwarmen installeert Bouwmeester meestal een combi-cv-ketel , waarmee de woning ook meteen kan worden verwarmd. Wanneer de afstanden tot het tappunt groot zijn, installeren we daarnaast vaak een warmwaterboiler. Hierdoor is het warmteverlies zo klein mogelijk en hebt u overal in de woning of bedrijfspand direct warm water.

Inspectie keerkleppen in drinkwaterinstallaties

Voor de veiligheid van drinkwater inspecteren we keerkleppen. Dit is verplicht bij waterleidingsinstallaties in bedrijfspanden, sporthallen en andere gebouwen waar mensen werken en verblijven. Een keerklep is een terugstroombeveiliging die voorkomt dat vervuild water terugstroomt in de leidingen. Dit voorkomt een besmetting met legionella.

Traditioneel waterleidingsysteem

Standaard beschikt een pand over een aansluiting op het waterleidingnetwerk. Via deze route komt het water de woning binnen en wordt het via leidingen verspreid naar de verschillende tapwaterpunten. Wanneer u tappunten hebt die u weinig gebruikt, kan een legionellabesmetting ontstaan. Wanneer u een tappunt (tijdelijk) niet gebruikt, sluit deze waterleiding dan af.

Circulatieleiding voor gegarandeerde watertemperatuur

Bij instellingen in de zorg of bij scholen leggen we een circulatieleiding aan. Deze leiding zorgt ervoor dat er direct warm water is én het water altijd in de gehele leiding boven een bepaalde temperatuur blijft. Dit voorkomt de groei van legionella. De circulatieleiding leidt het warme water langs alle tappunten.

Wij zijn bouwmeester

Bij bouwmeester weet
je dat je goed zit

Waar kunnen we je mee helpen?

Onze Expertises

Installateur voor nieuwbouw, verbouw en onderhoud

Bouwmeester Installatietechniek Zwolle werkt vooral in de regio Zwolle in opdracht van aannemers en voor woning- en bedrijfspandeigenaren. We werken in de nieuwbouw en in bestaande panden. Daarnaast verzorgen we ook het periodiek onderhoud van gebouwgebonden installaties.

Bouwmeester voor alle loodgieterwerkzaamheden

Van oudsher kunt u bij Bouwmeester Installatietechniek Zwolle terecht voor alle loodgieterswerkzaamheden, op het gebied van waterleiding, verwarming, sanitair, riolering en dak- en zinkwerk. Voor een duurzaam woon- en werkklimaat leggen we daarnaast complete klimaatsystemen aan.

Heeft u vragen voor ons?

Zoekt u een betrouwbare, duurzame installateur in de regio Zwolle?

ari3
Schermafbeelding 2024-04-19 123740
47 woningen: het Buyten – Fase 1, Wijthmen
Een schitterend project in Wijthem: bouw van 47 woningen.
Bekijk meer
PHOTO-2024-01-18-11-54-27
Woning gemeente Zwolle
Complete restyle van een woning
Bekijk meer
PHOTO-2023-10-04-12-24-20
Verduurzaming woning Dalfsen
Een duurzame woning in Dalfsen met het ombouwen van het cv-systeem naar een hybride opstelling!
Bekijk meer