waarom kiezen voor bouwmeester?

Erkend installateur voor gasleidingen uit Zwolle

In Nederland zijn nagenoeg alle woningen en bedrijfspanden aangesloten op aardgas. Vanaf de gasmeter legt Bouwmeester Installatietechniek alle gasleidingen aan. Dit geldt voor nieuwbouw, maar zeker ook bij renovaties en verbouwingen.

Vakmensen voor verleggen en aanleggen van gasleidingen

Bij het verleggen van gasleidingen is het van belang om veiligheidsmaatregelen te nemen. Gas is uiterst brandbaar. Onze vakmensen zijn ervoor opgeleid om met gas te werken en de leidingen op de juiste manier aan te leggen.

Gebruik van (aard)gas

De meeste verwarmingsinstallaties, waterboilers en kooktoestellen werken op gas. Dit geldt ook voor veel machines in de industrie. Hoewel het voor het leidingwerk niet uit maakt wat voor gas er wordt gebruikt, zijn sommige installaties nog niet klaar voor gebruik van andersoortig gas dan aardgas.

Aanleggen extra aansluitingen in gasleiding

Het is mogelijk om de bestaande gasleidingen uit te breiden met extra aansluitingen, bijvoorbeeld voor een extra boiler. Vanuit veiligheidsoverwegingen leggen wij ten behoeve van deze aansluiting, een gasleiding aan vanaf de gasmeter. Elke uitbreiding op het bestaande leidingwerk geeft namelijk extra risico op lekkage.

Verplaatsen van gasleidingen

Bij verbouwingen kan het voorkomen dat u een cv-ketel of kookinstallatie wilt verplaatsen. Het bestaande leidingwerk kan vaak blijven bestaan, indien dit nog in optimale conditie is en om dit te garanderen inspecteren we de leidingen. Uit veiligheids-overwegingen kiezen we vaak voor nieuw leidingwerk aanleggen. Dit omdat bij hergebruik vaak extra koppelingen gemaakt moeten worden.

Gasleidingen uit het zicht

Waar mogelijk legt Bouwmeester Installatietechniek Zwolle de gasleidingen uit het zicht. We laten ze bijvoorbeeld onder de vloer doorlopen of achter de wand. Daarbij zorgen we ervoor dat er geen koppelstukken onder de vloer komen. Bij plaatsing achter of in de wand voorzien we elke gasleiding van een pvc-mantel, voor extra bescherming. Alle materialen die Bouwmeester Installatietechniek gebruikt voor gasleidingen zijn voorzien van het GASTEC QA Keurmerk.

Wij zijn bouwmeester

Bij bouwmeester weet
je dat je goed zit

Waar kunnen we je mee helpen?

Onze Expertises

Installateur voor nieuwbouw, verbouw en onderhoud

Bouwmeester Installatietechniek Zwolle werkt vooral in de regio Zwolle in opdracht van aannemers en voor woning- en bedrijfspandeigenaren. We werken in de nieuwbouw en in bestaande panden. Daarnaast verzorgen we ook het periodiek onderhoud van gebouwgebonden installaties.

Bouwmeester voor alle loodgieterwerkzaamheden

Van oudsher kunt u bij Bouwmeester Installatietechniek Zwolle terecht voor alle loodgieterswerkzaamheden, op het gebied van waterleiding, verwarming, sanitair, riolering en dak- en zinkwerk. Voor een duurzaam woon- en werkklimaat leggen we daarnaast complete klimaatsystemen aan.

Heeft u vragen voor ons?

Zoekt u een betrouwbare, duurzame installateur in de regio Zwolle?

ari3
Schermafbeelding 2024-04-19 123740
47 woningen: het Buyten – Fase 1, Wijthmen
Een schitterend project in Wijthem: bouw van 47 woningen.
Bekijk meer
PHOTO-2024-01-18-11-54-27
Woning gemeente Zwolle
Complete restyle van een woning
Bekijk meer
PHOTO-2023-10-04-12-24-20
Verduurzaming woning Dalfsen
Een duurzame woning in Dalfsen met het ombouwen van het cv-systeem naar een hybride opstelling!
Bekijk meer