Klimaatsysteem voor verwarmen en verkoelen

Het aanleggen van een klimaatsysteem wordt steeds belangrijker. Dit komt doordat woningen en bedrijfspanden steeds beter worden geïsoleerd. De natuurlijke luchtverversing in panden verdwijnt hierdoor. Bouwmeester Installatietechniek installeert diverse soorten klimaatsystemen.

Constante temperatuur per ruimte

Met een klimaatsysteem kunt u per ruimte een constante temperatuur instellen. Deze klimaatsystemen zijn bijvoorbeeld een airconditioning, een warmtepompsysteem of een warmte terugwin installatie (WTW).

Airconditioning houdt het koel

Een airconditioning zorgt niet alleen voor koelte, maar houdt ook de luchtvochtigheid binnen op orde. Bij de installatie zorgen we voor voldoende capaciteit van het klimaatsysteem, zodat het systeem daadwerkelijk zorgt voor een betere woon- en werkomgeving.

Duurzaam verwarmen met warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u uw pand of woning verwarmen en verkoelen, op een duurzame manier. Eén van de mogelijkheden is om door een warmtepomp de warmte uit het grondwater haalt, uit een gesloten of open bron. Het is echter ook mogelijk om met een warmtepomp warmte uit de lucht te halen.

Warmte terugwin installaties (WTW)

Een warmte terugwin installatie (WTW) zuigt koude lucht aan van buiten, verwarmt dit en verspreid dit door de woning. De afzuigpunten trekken de lucht weer uit de woning en leiden het via de WTW-installatie weer naar buiten. De WTW haalt de warmte uit de lucht die van binnen komt en benut dit weer om nieuwe lucht op te warmen. Een WTW-installatie zorgt hierdoor voor altijd verse lucht en voor een lekker warme binnenomgeving. WTW werkt alleen goed als het pand geheel is gesloten.

Ventilatie noodzakelijk voor goed binnenklimaat

Een slecht geventileerde ruimte is ruimte met vaak een hogere CO2-waarde. Daarom is het bij het aanleggen van ventilatiesystemen ook van belang om een goede ventilatieberekening te maken. Aan de hand daarvan leggen wij een goed werkende installatie aan.

 

Service en onderhoud in Zwolle

Klimaatsystemen en ventilatiesystemen werken het beste als zij regelmatig worden gereinigd. Bouwmeester Installatietechniek doet dat voor diverse bedrijven en particulieren via een service- en onderhoudscontract. In deze maatwerkovereenkomst nemen we het onderhoud en de inspecties voor alle gebouwgebonden installaties in uw pand mee.

 Over het service- en onderhoudscontract